Segélyszervezetük „Értékes vagy” címmel nyert pályázatunknak köszönhetően, ökumenikus napközis gyermek tábort szervezett 2020. Július 1-5ig az Ordasi református parókián, Farkas István lelkipásztor vezetésével!

1. nap: Imaközösségben, igeolvasással kezdtük a napot, kérve Isten bölcsességét, szeretetét, és védelmét ebben a nehéz helyzetben.
Gyermekek érkezése után, egymás bemutatkozásával, köszöntötték egymást. Énekléssel, történet felolvasásával, majd gyermekek csoportokra bontásával, elnevezésével valamilyen drágakőről (pl: zafír, topáz, gyémánt…) folytatódott a nap!
A lelki beszélgetések, foglalkozások mellett fontos a testi táplálkozás is, így napi háromszori étkezéssel láttuk el a gyermekeket!
Délután a délelőtt tanultak játékkal összekötött foglalkozások követték, uzsonna után a nap összefoglalása, énekléssel, hálaadással, jó pihenést kívánva bocsáthattuk haza a gyermekeket.

20200701_082054

kép 1 / 9

2. nap reggele-délelőttje hasonló napirendben telt el. A mai napon is az előzőhöz hasonlóan 30 gyermek volt jelen.
Délután a jó időnek, napsütésnek köszönhetően Szelídre vihettük autókkal a gyermekeket fürdőzni. Az uzsonnát is a szabadban fogyasztották el, nagy örömükre!

20200702_072518

kép 1 / 6

3. napot ismét imaközösséggel, hálaadással kezdhettük, megköszönve az előző napot, és annak megtartatását!
Gyermekek megérkezése után folytatták az Értékes vagy című könyv olvasását, feldolgozását, önmagukra kivetítve, bibliai történettel összevetve.
Csoportos foglalkozás, majd ebéd után „Ki mit tud!”-ot szerveztek a gyermekeknek,melyben megmutathatták ki miben Értékes! Mert Isten számára Mindenki értékes!
Finom vacsora és jégkrém után, hálatelt szívvel bocsáthattuk el a gyermekeket!

20200703_085716

kép 2 / 4

4.napon reggel 7 órakor a megnyert pályázatnak köszönhetően Kaposmérőre vihettük a gyermekeket kirándulni.
A Völgyben Kassai Lajos lovasíjász és tanoncai bemutatóját élvezhettük, majd állatsimogatás volt a bátrabbaknak. Körbejárhattuk a völgyet, megnézhettük a jurtát, és hogy miként éltek őseink.
Hazaúton megálltunk a McDonaldsnál 1-1 hamburgeres menüre. Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt nagy élményt jelentett. Hálás vagyok, hogy a pályázatnak köszönhetően azok a gyermekek akik szülei nem engedhetik meg, hogy gyermekeiket befizessék táborba, Ők is eljuthattak e csodálatos helyre!

20200704_071019

kép 1 / 8

Vasárnap Táborzáró Istentisztelet keretein belül mutathatták meg, mesélhették, énekelték el a héten tanultakat! Istennek hálát adva gyermekek életéért köszöntük meg a hetet!

20200705_090224

kép 1 / 9